تاریخچه مجموعه

گروه مهندسان مشاور ابنیه نواندیش (سانترا) فعالیت خود را با طراحی و اجرای (خوابگاه نابینایان تهران) در سال ۱۳۵۲ آغاز نمود آغازی که به برکت انرژی و دعای روشندلان پایتخت و لطف خداوند متعال تاکنون تداوم داشته است، پروژه هایی که در دوره اول فعالیتها تا سال ۱۳۶۷ انجام گردیده است غالباً درقالب طراحی واجرا (EPC) به ثمر رسیده است که پروژه آشیانه ایرباس و (تاسیسات زیربنائی) در فرودگاه مهرآباد تهران با همکاری شرکت (MERO آلمان) و فرستنده رادیوئی تامسون و گیتس در بندر کیاشهر و مجموعه صنعت شیمیایی پرسپولیس و مجموعه عظیم ورزشی و فرهنگی و گردشگری احمد بن موسی (ع) در شیراز از جمله این فعالیتها بوده است، اصولاً تجربه طرح و اجرا (EPC) در سالهای قبل از انقلاب اسلامی ایران و کمی بعد از آن از تجارب موفقی بوده است که در آن سرعت و کیفیت اجرای پروژه از یکطرف و تجارب توام طرح و اجرا برای مهندسین و کارشناسان و ارتقاء توانمندی آنها دستاورد قابل توجهی برای این مهندسین مشاور محسوب میشود و طراحی و اجرای مجموعه های چند منظوره (گردشگری، ورزشی، فرهنگی و...) در شهرهای مختلف ایران توسط این شرکت در سالهای (۵۳ ـ ۵۷) نمونه های موفق روش (EPC) در آن زمان محسوب میشده است و هم اکنون نیز دربخش خصوصی با مشارکت سرمایه گذاران این بخش از این روش بهره گیری میشود که البته ضعف هائی نظیر کمرنگ انگاشته شدن نقش مشاور توسط سرمایه گذاران و بی مهری آنان در این خصوص قابل تعمق می باشد و رفع آن نیز به مداخله ارگان های کنترلی دارد.

با آغاز جنگ تحمیلی در سال ۱۳۶۱ و بدلیل اولویت و سرعت پروژه های نظامی و ضرورت تمرکز این پروژه ها در نهادهای مهندسی درگیر دفاع مقدس این گروه مهندسی نیز به این عرصه پیوست و در طول هشت سال افتخار کوچک طراحی تأسیسات نظامی (هوایی، زمینی، دریایی) را بدست آورد.

در ابتدای سال ۱۳۸۷ ضرورت جدایی گروه اجرایی و گروه طراحی شرکت به دلیل آئین نامه های وقت سازمان مدیریت و برنامه ریزی و شرایط پروژه ها بعد از اتمام جنگ تحمیلی گروه اجرایی با نام (ال سانترا) و گروه طراحی با نام (ابنیه نواندیش) فعالیت خود را مستقلاً ادامه دادند. لازم به ذکر است که تبادل تجربه بین دو گروه بدون انجام پروژه مشترک کماکان ادامه دارد و از جمله این همکاری تهیه نموگرام پروسه انجام یک پروژه سطح بالا از ابتدا تا انتها (High Level Project Planning) میباشد که در ۸۸ مرحله تنظیم شده است و مدیریت شرکت امیدوارند که این نموگرام در تکمیل حلقه های ناقص برنامه ریزی و اجرای پروژه های عمرانی و یا سرمایه گذاری در بخش خصوصی مفید و مورد استفاده سازمانهای ذیربط قرار گیرد.

از تجارب موفق مدیران شرکت بررسی امکان اعمال روش فدراتیو در مدیریت پروژه های در دست اقدام در سالهای ۵۳ به بعد می باشد و نهایتاً بصورت پایلوت فدراسیون خدمات مشاور و اجرا در آذربایجان غربی و شرقی به مدیریت آقای مهندس فخر الدین صفوی و پایلوت فدراتیو خدمات مهندسی در استان سمنان به مدیریت آقای مهندس مجید حقیقت و نیز فدراسیون خدمات (EPC) در استان فارس و مازندران و تهران به مدیریت آقای مهندس اسماعیل رضایی جنبه اجرائی بخود گرفت و نتایج آن بسیار موفقیت آمیز بود و قطعاً اگر انشعاب طراحی و اجرا در سال ۶۸ در مجموعه اتفاق نمی افتاد شاید تجربه فدراتیو در ارائه خدمات مهندسی مشاور عمومیت می یافت و با رفع بعضی نواقص جزئی تبدیل به یکی از روش های موفق مدیریت مهندسی مشاور می گردید.

در اینجا بی مناسبت نیست که تجربه همکاری هفت شرکت در سال ۱۳۵۹ و ۱۳۶۰ با تشویق وزیر محترم نیرو و در نتیجه تشکیل شرکت (EEG) با نمایندگی و مدیریت هفت شرکت مزبور را بعنوان تجربه موفق مطرح نمود که موفق به طراحی و اجرای خطوط و پست های ۴۰۰ کیلو وات در غیاب شرکت های مهم از اروپا نظیر فیلیپس و کوجلکس و نظایر گردید و این کنسرسیوم و شرکت EEG با ابتکار مدیر با تجربه آن (آقای مهندس فهیمی) نشان داد که در شرایط بحران و تحریم و تهدید می تواند گزینه مناسبی باشد.

در سال ۸۵ گواهینامه صلاحیت این مشاور در رتبه یک کلیه ساختمان ها با کاربری های مختلف و با افزایش چند محور جدید نظیر(مرمت و احیای آثار تاریخی) و نیز (پدافند غیرعامل) و (مقاوم سازی) مورد تجدید نظر و صادر گردید و همچنین گواهینامه صلاحیت (مدیریت طرح) شرکت تصویب گردید.

در سال ۱۳۸۷ هیات مدیره شرکت به اتفاق آراء ضرورت صدور خدمات مهندسی مشاور توسط شرکت را تصویب نمودند که تاکنون فعالیت در کشورهای بلاروس و ارمنستان و عراق و آفریقای جنوبی جنبه اجرائی بخود گرفته و پروژه هائی در کشورهای مزبور انجام شده و گواهینامه تاسیس شعب در این کشورها (Registers) توسط دولت های متبوع صادر و شعب مورد نیاز تجهیز و راه اندازی گردیده است.

در سال ۱۳۹۱ تقاضای تجدید نظر مجدد صلاحیت مشاور با الحاق یک رتبه تکرار به رتبه های(یک) صادر شده سال ۸۵ در هر رشته مطرح گردیده است که در حال حاضر مراحل نهایی رسیدگی خود را پشت سر میگذارد.

در خاتمه این مهندسین مشاور از خداوند مهربان خاضعانه خواستار تأیید و محاسبه خدمات کوچک انجام شده توسط شرکت و همکاران پرتلاش آن و رضایت رزمندگان شهیدی چون شهید غلامحسین افشردی و شهید محمد جهان آرا و... که بدون هیچگونه توقع و ادعا و تفاخر و سهم خواهی و آزار و تحقیر دیگران جان شیرین خود را در راه خداوند مهربان و میهن اهداء نمودند که روحشان در رضوان بیکران خداوند شاد باد.



موسسین مجموعه

۱- مهندس سلیم ناظریان:
فارغ التحصیل سال ۱۳۵۳ از دانشگاه ملی ایران (شهید بهشتی) در رشته معماری و شهرسازی که ، سوابق حرفه ای ایشان در رشته معماری در مهندسان مشاور مدام و مهندسین مشاور سانترا (ابنیه نواندیش) بعنوان مدیریت پروژه های طراحی معماری و مدیریت ارشد واحد طراحی بوده و در رشته نقاشی به سبک های مختلف ، تجارب ارزنده ای داشته اند و گالری های نقاشی و نمایشگاه های دستاوردهای نقاشی ایشان در تهران غالباً با استقبال علاقمندان به هنر نقاشی و معماری مواجه می گردیده است .

۲- مهندس سیدعباس رضوی:
فارغ التحصیل سال ۱۳۵۱ از دانشگاه صنعتی شریف در رشته مکانیک ، سوابق حرفه ای ایشان در رشته تأسیسات مکانیک ابنیه و تجهیزات در شرکت صنایع تأسیسات ایران و نیز مهندسین مشاور سطح و صنعت و همچنین بعنوان کارشناس ارشد در اداره مهندسی بانک مسکن و دانشگاه صنعتی شریف و نیز تدوین ضوابط و آیین نامه و بخشنامه ها در سازمان برنامه و بودجه و نهایتاً در مهندسین مشاور سانترا (ابنیه نواندیش) بعنوان مدیر واحد تأسیسات مکانیک بوده است.

۳- مهندس پرویز اشراقی:
فارغ التحصیل سال ۱۳۴۹ از دانشگاه تهران (دانشکده فنی) در رشته برق و عمده سوابق حرفه ای ایشان در زمینه طراحی تأسیسات برق ساختمان در شرکت خانه سازی وابسته به وزارت مسکن و شهرسازی و نیز شرکت های مهندسی مشاور از جمله مهندسین مشاور سانترا (ابنیه نواندیش) بوده است . ایشان در تدوین لیست های کنترلی (چک لیست ها) تأسیسات برقی در شهرداری تهران نقش عمده داشته اند .

۴- مهندس رضا علائی:
فارغ التحصیل سال ۱۳۴۶ از دانشگاه تهران (دانشکده هنرهای زیبا) در رشته معماری و شهرسازی ، سوابق حرفه ای ایشان در مدیریت های میراث فرهنگی و گردشگری در استان های مختلف و نیز فعالیت طراحی معماری در مهندسین مشاور (قبل و بعد از انقلاب اسلامی ) و طراحی شهری و نیز مهندسین مشاور سانترا (ابنیه نواندیش) و از مؤسسین این مشاور و نیز واحد معماری وشهرسازی در مهندسین مشاور ابنیه نواندیش در سال ۶۸ بوده اند . ایشان از معماران موفق و با تجربه در زمینه میراث فرهنگی و تاریخی ایران هستند.

۵- مهندس ناصر علی عسگری:
فارغ التحصیل سال ۱۳۶۱ از دانشگاه نورث ایست لندن در رشته ساختمان (سیویل) و سوابق حرفه ای ایشان عمدتاً در رشته مدیریت ساخت و اجرای پروژه های نظامی و طراحی سیویل سایت های دریایی و هوایی و زمینی و نیز طراحی سیویل سایت های مجموعه های گردشگری و فرهنگی و آموزشی می باشد . ایشان نیز از مؤسسین مهندسین مشاور ابنیه نواندیش و از همکاران جدی مجموعه محسوب می شوند و تلاش و خدمات ارزنده وی به مهندسی جنگ به ویژه در دوران مقدس و سالهای بعد از آن تا سال ۱۳۹۰ همواره مورد تقدیر بوده و تلاش ایشان در صحنه بازسازی و عمران و آبادانی میهن عزیز یادآور ایثار و تلاش برادر شهید ایشان برای اسلام و میهن عزیز می باشد . ( روحشان شاد باد ) .

۶- مهندس ابراهیم علائی:
فارغ التحصیل سال ۱۳۴۹ از دانشگاه تهران در رشته معماری و شهرسازی (دانشکده هنرهای زیبا) ، سوابق حرفه ای ایشان در طراحی پروژه های شهری و عمرانی در داخل و خارج از کشور بوده است .سبک زیبای ایشان در ارائه خدمات معماری ( عدم اتکاء معماران جدید به کامپیوتر ) میتواند الگوی مناسبی برای معماران نسل جدید باشد که در نتیجه اتکاء بیش از حد به نرم افزارهای کامپیوتری از خلاقیت های معمارانه و هنری به ویژه معماری ایرانی فاصله ای نگران کننده پیدا نموده اند.

۷- مهندس اسماعیل رضائی:
از مؤسسین مهندسین مشاور سانترا (ابنیه نواندیش) و تحصیلات عالیه ایشان در رشته معماری (دانشگاه شهید بهشتی) و رشته مکانیک (دانشگاه صنعتی شریف) و رشته راه و ساختمان در تهران و رشته عمران در کرج می باشد. (رجوع به رزومه ایشان در بخش مدیرعامل)

۸- مهندس محمود (پرویز) کیان زاد:
فارغ التحصیل سال ۱۳۵۰ از دانشگاه علم و صنعت ایران در رشته مکانیک می باشندو فعالیت های حرفه ای ایشان در زمینه طراحی تأسیسات مکانیک ساختمان از مهندسان مشاور بهروزان و همکاران و با طراحی تأسیسات در سایت های دریایی ایران آغاز گردید و سپس باهمکاری در شهرداری تهران و وزارت مسکن و شهرسازی و در عین حال با مهندسان مشاور مختلف ادامه یافت ، ایشان نیز در تأسیس مهندسین مشاور ابنیه نواندیش و واحد تاسیسات و تجهیزات آن تلاش های مؤثری انجام داده و در شکل گیری و تجدید نظر آن در سال ۶۸ نقش ارزنده ای ایفا نموده اند.

۹- مهندس سید محمدرضا حصیری (موسوی):
فارغ التحصیل سال ۱۳۵۵ از پلی تکنیک تهران (دانشگاه صنعتی امیرکبیر) در رشته مهندسی برق بوده اند که در سال ۱۳۵۷ از کشور فرانسه کارشناسی ارشد دریافت نمودند و تجارب حرفه ای ایشان علاوه بر طراحی تأسیسات برقی ساختمان ها در زمینه اجرای پروژه های ساختمانی نیز بسط پیداکرده و مبتکر تغییرات در سیستم کامپوزیت بوده اند. موحوم مهندس حصیری متأسفانه به دلیل ابتلاء به بیماری قلبی در سال ۱۳۷۰ و در شهر تهران وفات نمودند ، یاد و خاطره ایشان گرامی باد .

۱۰- مهندس سید فخرالدین صفوی:
فارغ التحصیل سال ۱۳۵۰ از دانشکده فنی دانشگاه تهران (کارشناسی ارشد رشته برق) که یک دوره مدیرعامل (CENTRA) و یک دوره نیز بعنوان رئیس هیئت مدیره شرکت فعالیت موفقی داشته اند ، در دوره تغییر روش مدیریت شرکت از روش مرکزی به فدراتیو در سال ۱۳۵۵ ایشان مسئول فدراسیون شرکت در آذربایجان غربی و شرقی و کردستان گردیدند که خدمات ارزنده ای در پروژه های عمرانی این سه استان ارائه نمودند . سفرهای تحقیقاتی ایشان به ژاپن و اروپا دستاوردهای جالب توجهی در مبحث نگرش نوین به تجهیزات الکترونیک ، کنترل و مخابرات در پروژه های ساختمانی داشته است که به نوعی پایه گذاری سیستم های جدید کنترل (BMS) بعد از انقلاب اسلامی ایران گردید . ایشان در دوره تغییر (سانترا) به (ابنیه نواندیش) در سال ۶۸ از شرکت خارج شدند.
آقای مهندس صفوی فعالیت اجرای ساختمان را در آذربایجان ادامه دادند و در سال ۱۳۷۴ بعنوان معاون استانداری در آذربایجان برگزیده شدند و توانستند بخشی از آرزوهای دیرینه خود مبنی بر خدمت در آذربایجان را جامه عمل بپوشانند.

۱۱- مهندس مجید حقیقت:
فارغ التحصیل سال ۱۳۵۲ از دانشکده فنی دانشگاه تهران (کارشناس ارشد رشته برق ) که بعنوان عضو جوان هیئت مدیره (CENTRA) نقش ارزنده در مدیریت شرکت و توسعه آن داشته اند . در دوره تغییر روش مدیریت شرکت از روش مرکزی به فدراتیو در سال ۵۴، ایشان مسئول فدراسیون شرکت در استان سمنان و خراسان گردیدند و خدمات ارزنده ای به عمران و آبادانی استان سمنان به ویژه ارائه نمودند.
خلاقیت و دانش ایشان در کنار صفات اخلاقی ستودنی و اقدامات گسترده ایشان در این استان چهره هایی درخشان از ایشان ترسیم نمود که در کنار امناء دیگر استان قرار گرفت و بر شهرت خانوادگی ایشان (مرحوم محمدعلی حقیقت از انسانهای شریف و خوشنام سمنان) بیش از پیش افزود.
متأسفانه در تغییر (CENTRA) به ابنیه نواندیش بعد از انقلاب اسلامی ایشان از شرکت خارج و با فعالیت ساخت پروژه (شرکت پل بند سمنان) به خدمات خود ادامه دادند که در حال حاضر شرکت مزبور به عنوان یکی از شرکت های پیمانکاری موفق (رتیه یک ساختمان و تأسیسات) پروژه های بزرگی را در دست اجرا دارند و مصدر خدمات مهمی می باشند .

۱۲- مهندس مسعود حقیقت:
فارغ التحصیل سال ۱۳۶۲ از دانشگاه علم و صنعت ایران در رشته مهندسی ساختمان می باشند که در فدراسیون شرکت در سمنان ( ال سانترا ) در پروژه های عمرانی سمنان فعالیت ارزنده داشتند . بعد از تغییر ( ال سانترا ) به شرکت ابنیه نواندیش ایشان به همراه برادر خود (مهندس مجید حقیقت) شرکت (پل بند سمنان) را دائر نموده و پروژه های ارزنده ای را در سمنان و تهران اجرا نموده اند .ایشان در حال حاضر مدیرعامل شرکت مزبور می باشند.

۱۳- مهندس سید عبدالعظیم شبستری:
فارغ التحصیل سال ۱۳۵۲ از دانشکده فنی دانشگاه شیراز (رشته راه و ساختمان) با عنوان دانشجوی ممتاز و مبتکر چند طرح تحقیقاتی در رشته بتن بودند و یک دوره بعنوان مدیرعامل( ال سانترا ) به مدیریت مجموعه یاری نمودند . بعد از تغییر شرکت به (ابنیه نواندیش) ایشان مدتی در سازمان سرمایه گذاری بانک مسکن و سپس در معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران انجام وظیفه نمودند که در طرح مونیتورینگ ترافیک تهران از ابتکارات و تلاش های ایشان شایان توجه است.
آقای مهندس شبستری در سال ۷۹ در یک شرکت ساختمانی درکانادا ( شهر تورنتو ) مشغول به فعالیت گردیدند .

۱۴- مرحوم فرزانه دلاوری عدالت:
ایشان نیز از مؤسسین اولیه شرکت ابنیه نواندیش می باشند که در تأسیس و فعالیت های اولیه شرکت نقش ارزنده ای داشتند . متأسفانه ایشان در سال ۱۳۷۴ به دلیل ابتلاء به بیماری نادر (وگنر) در سن ۳۵ سالگی به جهان ابدیت شتافتند . تلاش بی وقفه آن مرحومه در دوره بازسازی شرکت در سال های (۶۸-۶۷) و انتقال منطقی کارشناسان و تجارب و اسناد بنحوی که در دوره گذار و انتقالی کمترین تغییر در چارت سازمانی و مدیریتی ایجاد شود همواره مورد ستایش مدیران بعدی مجموعه واقع گردیده و یاد و خاطره اش همواره گرامی بوده است.
روحشان در بهشت رضوان شاد باد.


کار ما چیست؟!

  • خدمات مهندسی مشاور
  • بخش مدیریت طرح (MC)
  • EPCF
  • بحران و پدافند غیرعامل
  • مرمت میراث فرهنگی
  • ایجاد واحد کنترل خدمات مهندسی در نهادها
  • توسعه داخلی و خارجی شرکت
  • ایجاد واحد مطالعات و تحقیقات
  • ارتقاء کیفیت خدمات مهندسی
  • ایجاد نهاد آموزشی و ارتقاء
  • عضویت و فعالیت در انجمن های صنفی و تخصصی
  • ایجاد نهاد دائمی سیستم مدیریت کیفیت

آزمون‌ها